"Miljoenenbuit overval juwelierszaak Ritz-hotel in Parijs teruggevonden"

De Franse politie heeft de volledige buit van de overval op een juwelierszaak in het Ritz-hotel in Parijs teruggevonden.  In totaal gingen de dieven met meer dan 4 miljoen euro aan juwelen aan de haal.  Twee van de vijf dieven zijn nog steeds voortvluchtig, meldt BFMTV.

De Franse politie heeft de volledige buit van de overval op een juwelierszaak in het Ritz-hotel in Parijs teruggevonden."Een deel van de buit is teruggevonden bij de arrestatie van drie van de vijf vermoedelijke overvallers", aldus de politiebron, die niet kon zeggen hoeveel de gerecupereerde buit waard is. Een van de twee overvallers die kon ontsnappen verloor eveneens een zak met juwelen en uurwerken.

Gisteren rond 18.30 uur sloegen vijf personen de vitrines in van de juwelierszaak in het Ritz-hotel in Parijs. Ze namen uurwerken en juwelen mee. De buit zou meer dan 4 miljoen euro waard zijn, maar het exacte bedrag is nog niet bekend. De volledige buit bleek in een tas te zitten die de dieven in het Ritz-hotel hadden achtergelaten.

De daders wilden na de diefstal via de achterdeur ontsnappen, maar die bleek gesloten te zijn. Drie overvallers gaven daarom via de gebroken vitrine de buit door aan hun twee kompanen, die op de vlucht sloegen.

In Sannois werd eerder vanmiddag een vluchtauto teruggevonden. De auto werd door een van de vijf overvallers gebruikt. De tweede overvaller die nog voortvluchtig is, wist te ontkomen met een moto.

Meest gelezen