Videospeler inladen...

Farage denkt aan nieuw brexit-referendum: "Einde maken aan gemopper en gezeur"

Nigel Farage, de vroegere voorzitter van de Britse eurosceptische partij UKIP, is misschien op het punt gekomen dat hij een tweede referendum over de brexit zou steunen. Dat heeft hij vandaag aan de Britse zender Channel Five gezegd.

Farage gelooft dat bij een tweede referendum veel meer mensen voor een brexit zouden stemmen. Bij het referendum in juni 2016 was dat maar 51,9%. Nigel Farage denkt dat een nieuw referendum het "gemopper en gezeur" van Europeesgezinde politici kan stoppen. Hij is de kritiek op de uitslag beu.

Een nieuw referendum over EU-lidmaatschap zou de discussie beëindigen voor een generatie.

Nigel Farage

In tegenstelling tot Farage hadden verschillende leden van UKIP eerder al gezegd dat ze absoluut geen nieuw referendum willen, omdat dat de EU-gezinden in de kaart zou spelen. Zij benadrukken dat er gestemd is en dat de regering de beslissing nu moet uitvoeren.

Ook een woordvoerder van eerste minister Theresa May laat weten dat er geen tweede referendum komt.

Meest gelezen