Video player inladen...

Internationale drugsbende opgepakt in Limburg

In een groot internationaal dossier van drughandel en drugproductie zijn er de voorbije dagen verschillende mensen opgepakt in België en Nederland. In ons land werden er 13 mensen aangehouden, in Nederland gaat het om 5 mensen. "Het gaat om de top van een zeer goed gestructureerde internationale drugsbende", klinkt het bij federaal procureur Frédéric Van Leeuw. Het onderzoek startte al anderhalf jaar geleden.

De politie viel de voorbije dagen op 19 verschillende plaatsen binnen in België, onder meer Gent, Deinze, Geel, Brasschaat, Antwerpen en Hoogstraten. 13 mensen werden aangehouden. In Nederland waren er 9 huiszoekingen en werden er 5 mensen aangehouden. Bij de huiszoekingen werden wapens, auto's en computers in beslag genomen.

Iedereen is intussen in verdenking gesteld voor deelname aan een criminele organisatie en inbreuken op de drugwetgeving. Volgens het federaal parket gaat het over een goed gestructureerde internationale drugsorganisatie en behoren de mensen die zijn aangehouden tot de top van de organisatie. 

27.000 manuren

Het onderzoek werd opgestart in 2016 toen het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid opmerkte dat een firma uit Lommel ongewone bestellingen chemische producten bestelde. Sindsdien werkten 15 mensen anderhalf jaar lang full time aan dit onderzoek. In totaal werden er bijna 27.000 manuren besteed aan dit dossier.

Meest gelezen