Video player inladen...

Reacties op overlijden Lefever: "Verschrikkelijk, Lies was warme, lieve, positieve vrouw"

Collega's van comédienne Lies Lefever uit de media zijn geschokt door haar overlijden. "Het is een enorme klap", zei Kamagurka in "De bende van Annemie" op Radio 1.  Ook Martin Heylen, die over haar een aflevering van "Heylen en de herkomst" maakte, is aangedaan. Lefever wordt herdacht als een warme, positieve, gedreven en humoristische vrouw met veel zelfrelativering. 

Lefever werd bij het begin van haar carrière op sleeptouw genomen door Kamagurka. "Acht jaar geleden heb ik haar meegenomen voor een reeks optredens van mij in Nederland en België.  Op het einde van de rit speelden we samen sketches, heel plezant. Iemand met groot talent voor muziek en liedjes schrijven en ze kon het publiek na twee minuten inpakken. Ze was ook een enorme fan van Urbanus. Het was leuk om hem terug te zien in haar wereld."

"Ze was zeer ontwapenend. Er was geen enkel verschil tussen hoe zij naast het podium en op het podium was. Ze was juist dezelfde madame. We hebben veel gelachen. Zij maakte ook van haar handicap totaal geen problemen. Zij heeft ooit Sinterklaas gespeeld in een sketch en ik was dan zwarte piet."

Kama is kapot van het plotse overlijden van Lefever: "Ik vind het verschrikkelijk, ik ben er echt niet goed van. Ik had af en toe nog eens contact met haar, maar niet zo veel meer. Ze kon zichzelf en de wereld heel goed relativeren. Ik vind het een geweldig verlies, want ik had ook wel verwacht dat ze nog dingen ging doen."

Philippe Geubels: "Ze kon vooral zichzelf relativeren"

Lies Lefever trok ook de hort op met stand-upcomedian Philippe Geubels, voor wie ze geregeld het voorprogramma deed. "We hadden altijd veel plezier achter de schermen. Ze bracht vaak haar kinderen mee; ze was een hele goeie mama." Lefever belde Geubbels geregeld op, "zomaar, om wat te lullen". Ze maakte herkenbare liedjes, voor een breed publiek, zonder iemand te kwetsen, vindt Philippe Geubels. Ze kon ook goed met zichzelf lachen. Recent was Lies Lefever gestopt met comedy, "omdat ze persoonlijke problemen had."

Martin Heylen: "Bewaar warm, liefdevol gevoel aan Lies"

"Het is het laatste dat ik zou verwachten," zegt Martin Heylen, die over het leven van Lies Lefever het tv-programma "Heylen en de herkomst" maakte, in een reactie aan VRT NWS. "Je verwacht dat niet van een jonge mens die heel positief in het leven staat. Ik ben er door aangedaan." 

"Ik bewaar een heel warm gevoel, een liefdevol gevoel aan Lies omdat zij moedig die reis naar Rwanda gemaakt heeft. Ik ben heel blij dat we dat kunnen doen hebben en dat ik haar daar voor een stuk gelukkig mee heb gemaakt. De reis hakte er behoorlijk diep in. In haar jeugd was ze in een put met chemicaliën terechtgekomen waardoor ze blind was geworden. We hebben daar ook de mannen gevonden die haar gered hebben. Het moment dat ze die mannen kon bedanken en dat zij in hun armen viel, dat is een van de mooiste momenten die ik heb meegemaakt in die reizen naar de roots van mensen voor "Heylen en de herkomst". Nu waren er vage plannen om samen nog eens naar KV Oostende te gaan in het voorjaar. Voor mij bleef zij een hele optimistische, positieve vrouw, die ondanks veel verdriet en trauma's heel veel mensen heeft doen lachen en gelukkig gemaakt heeft."

Dalilla Hermans: "Ze was een warm en fijn mens"

"Ik vind het vreselijk, vooral voor haar kinderen en haar man", zegt Dalilla Hermans.  "Ik ben echt nog in shock, ik weet zelfs nog niet wat ik met mijn emoties aan moet. Mijn oprechte deelneming aan haar familie. Ze was een warm, oprecht, lief en fijn mens. Ze was ook supertrots op haar kinderen.  Ik vind het supererg, het is een groot verlies."

Michiel Devlieger: "Gedreven en vaak ook koppig"

Bij het grote publiek raakte Lies Lefever vooral bekend dankzij haar wekelijkse optreden in "De laatste show" waar ze bij presentator Michiel Devlieger elke woensdag een protestlied bracht. Hij waardeert vooral haar sterke wil en haar doorzettingsvermogen. "Het was een fijne vrouw die gedreven en vaak ook koppig was. We hadden af en toe wel discussies. Ze wist heel goed waar ze mee bezig was en waarom ze het deed."

"Van alle mensen toch niet Lies"

Ook op Twitter zijn er veel reacties op het onverwachte overlijden van Lies Lefever.  Hieronder vindt u een selectie. 

Meest gelezen