Koala Rescue Queensland

Koala vastgenageld teruggevonden aan houten paal in Australië: "Dit is ziek"

In Australië is heisa ontstaan over een dode koala die vastgenageld aan een houten paal werd teruggevonden. Hoe het dier is gestorven, is nog niet duidelijk. Een dierenrechtenorganisatie is een onderzoek gestart. "Dit is ziek, hiervan moet ik kotsen."

De koala werd afgelopen woensdag teruggevonden in een park in Queensland, een staat in het noordoosten van Australië. Het dier zat vol bloed en was verborgen achter bladeren. 

"Dit maakt me ziek. Hiervan moet ik kotsen", zegt Murray Chambers van de dierenrechtenorganisatie Koala Rescue Queensland. "Ik doe deze job al tien jaar en ik heb nog nooit iets als dit gezien."

Ik doe deze job al tien jaar en ik heb nog nooit iets als dit gezien.

Veel duidelijkheid over de situatie is er momenteel nog niet. Zo is voorlopig nog niet bekend hoe het dier precies om het leven kwam. Om meer informatie te vinden, postte de vereniging een oproep op Facebook.

Volgens Murray Chambers zou de koala aangereden kunnen zijn door een auto. De plaats waar het dier werd gevonden, lag namelijk dicht bij een weg. "Maar waarom zou je een koala aan een houten paal nagelen? En leefde het dier nog toen ze het deden?" Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen.

Steeds meer bedreigd

Koala's worden in Australië steeds meer bedreigd. Ze zijn het slachtoffer van de klimaatverandering, van aanvallen door honden, auto-ongevallen, bosbranden en chlamydia-infecties. Toen de eerste Britse kolonisten arriveerden in 1788 waren er nog meer dan 10 miljoen koala's. Enkele jaren geleden werd geschat dat ze nog met zo'n 330.000 zijn.

Meest gelezen