Kraan valt op leegstaand appartementsgebouw in Boom

In Boom is vanochtend een kraan op een appartementsgebouw gevallen. Het gebouw op de hoek van Kaai en de Heldenplaats was niet bewoond. Er zijn ook geen gewonden gevallen. 

De schade aan het gebouw valt mee, aangezien het sowieso zou worden afgebroken. Ook een muurtje, dat eveneens wordt afgebroken, liep schade op, net als het terras van een aanpalend appartementsgebouw. Dat laatste ondervindt echter geen stabiliteitsproblemen door het ongeval.

"Het zal wel een hele klus worden om de kraan weer recht te krijgen", zegt politiewoordvoerder Joris Van Camp. "Het gaat om een gevaarte van 45 ton, er zullen dus grotere kranen moeten worden opgetrommeld en dat is op die locatie niet zo evident. Allicht zal het nog de hele dag duren. De verkeershinder voor de omgeving valt gelukkig mee."     

De politie benadrukt dat het incident niet veroorzaakt werd door de wind, zoals onlangs in Nieuwpoort.

Meest gelezen