Man rijdt in kanaal Brugge-Oostende

Door de dikke mist aan de kust deze ochtend reed een man met zijn auto in het kanaal Brugge-Oostende. Het slachtoffer kon zichzelf uit de auto bevrijden. Met de hulp van omstaanders kon de man op het droge geholpen worden.

Valère Vansteene was in de Bargestraat aan het rijden, maar merkte door de dichte mist te laat op dat er een bocht was. "Waar ik reed was het extreem donker en er hing veel mist. Voor ik het wist lag ik met mijn auto in het water. Gelukkig schoot ik niet in paniek en kon ik de deur van de auto openen", vertelt de man.

Gered uit water door omstaanders

"Ik zag iemand met een zaklamp in het water schijnen. Toen kreeg ik een beetje hoop, maar eenmaal aan de kant kon ik me aan niets vasthouden. Ik begon om hulp te roepen", zegt Valère.

Uiteindelijk kon iemand dan nog een touw gooien en kon de man na tien minuten uit het water gehaald worden. Hij was lichtjes onderkoeld en moest even naar het ziekenhuis.

Meest gelezen