Laurie Dieffembacq

New York Times noemt Francken "de Vlaamse Trump"

De Amerikaanse krant The New York Times publiceert een artikel over de Soedan-crisis in België. Daarin wordt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) "de Vlaamse Trump" genoemd.  Francken zelf laat via Twitter weten dat hij niet akkoord gaat met de vergelijking.

De Soedan-rel en de daaropvolgende regeringscrisis haalt nu ook internationaal het nieuws. The New York Times publiceert een analyse waarin alle feiten op een rijtje worden gezet.

In het artikel staat dat critici Francken "de Vlaamse Trump" noemen. Op Twitter maakt The New York Times er zelfs de titel van.

Theo Francken zelf kan alvast niet lachen met de vergelijking. "Come again?", twittert hij. Als antwoord op het bericht van The New York Times ontkent hij ook dat hij de Vlaamse Trump zou zijn. Eerder noemde The Washington Post Francken ook al een "anti-immigrant" staatssecretaris. Ook dat werd toen door Francken ontkend.

In het artikel wordt ook VRT-journalist Ivan De Vadder geciteerd. Hij wordt omschreven als "veteran Belgian political commentator and journalist".

In het federaal parlement vindt er vandaag een vertrouwensstemming plaats waarbij alle parlementsleden moeten aangeven of ze staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken nog vertrouwen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Francken deze stemming meerderheid tegen oppositie doorstaan. 

Meest gelezen