Overijse krijgt nieuw multifunctioneel atletiekpark

De atletiekpiste aan sporthal den Heurk wordt helemaal vernieuwd en verbouwd. Het voetbalveld verdwijnt, in de plaats komt een extra kunstgrasveld aan de Hagaard.

De gravelpiste aan den Heurk wordt vervangen door een synthetische piste met 4 banen over 350 meter. Daarnaast komt ook een sprintzone van 110 meter en twee extra opwarmingsbanen aan de binnenkant van de piste.Het nieuwe atletiekpark komt er na overleg met alle sportverenigingen en is sportwetenschappelijk onderbouwd.

Toch klinkt ook kritiek uit atletiekhoek. Omdat de piste geen 400 meter lang is, kunnen er geen officiële wedstrijden doorgaan.

Sprinthelling

Ook voor andere atletiekdisciplines is er plaats. Er komt infrastructuur voor kogelstoten, speerwerpen, verspringen, discuswerpen, hoogspringen en polsstokspringen. De blikvanger wordt een nieuwe sprinthelling, een primeur in België. Deze helling gaat 50 meter omhoog en opnieuw naar beneden, en heeft ook een zogenoemde powerhill, een trappenstructuur. De helling is ideaal om te trainen op explosiviteit en krachttraining. 

Voor iedereen met toegangspas

Het atletiekpark is er zowel voor clubs en scholen als individuele sporters. Als het park niet verhuurd wordt, zorgen een toegangspas en automatische toegangscontrole ervoor dat het park ook door individuele sporters en inwoners gebruikt kan worden. ’s Avonds zal er Ledverlichting branden.

Zuidflank

Het nieuwe atletiekpark sluit aan op de nieuwe Zuidflank een groen gebied waar onder andere een looppad en een skatepark komt. Dat sluit op zijn beurt weer aan op de voetbalterreinen van Tempo Overijse, speeltuin het Meiveld, cultuurcentrum den Blank en zwembad het Begijntjesbad. 

Geen voetbalveld meer

Er zal op Den Heurk geen plaats meer zijn voor een voetbalveld. Het huidige voetbalveld wordt vervangen dooreen gloednieuw synthetisch voetbalveld op de Hagaard, waar de jeugdploegen van Tempo Overijse spelen en trainen.

Meest gelezen