Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Twee Palestijnen doodgeschoten door Israëlische soldaten

Tijdens de protesten in de Palestijnse gebieden zijn in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever twee tieners doodgeschoten door Israëlische soldaten. Dat meldt het Palestijns ministerie van Gezondheid.

Er zijn vandaag twee Palestijnse tieners doodgeschoten door Israëlische soldaten. Een tiener werd gedood door schoten in de Gazastrook toen hij deelnam aan protesten aan de grensmuur met Israël. De 16-jarige jongeman werd in de borst geraakt door schoten van de soldaten, die op wacht stonden op de muur.

Twee andere Palestijnen liepen verwondingen op tijdens rellen in Gaza. "De soldaten hebben eerst waarschuwingsschoten gelost en daarna op de drie relschoppers geschoten. Ze gooiden stenen en duwden brandende autobanden in de richting van de soldaten", meldt het Israëlische leger.

Ook op de Westelijke Jordaanoever in de omgeving van Nabloes werd een Palestijn doodgeschoten door Israëlische militairen.

Meest gelezen