Blendle leest interessante artikels uit kranten en tijdschriften aan u voor

De digitale kiosk Blendle leest vanaf vandaag 's ochtends de interessantste artikelen uit de kranten aan je voor. Ze zijn beschikbaar als een podcast van ruim een kwartier. 

Het enige vergelijkbare voorbeeld, Audm, komt volgens Alexander Klöpping, een van de oprichters van Blendle, uit Amerika. Blendle speelt zo in op de groeiende markt voor podcasts en audioboeken. 

"Audio is hot, er wordt veel mee geëxperimenteerd", legt Klöpping uit in De Volkskrant. "De trend is hetzelfde als bij video: diensten als Netflix winnen terrein, ten koste van traditionele tv. Vooral jongeren zetten de radio niet meer aan. Ze maken een keuze: heb ik zin in muziek of is er iets waarover ik meer wil horen? (...) Mensen willen tijd waarin ze even niets kunnen doen nuttig besteden. Ze willen zich laten bijpraten tijdens het hardlopen of autorijden."

Voorlopig krijgt iedereen dezelfde artikels, op termijn kunnen gebruikers kiezen. De audio is alleen beschikbaar voor leden van Blendle Premium, dat 9,99 euro per maand kost. Jonge radiotalenten lezen de artikels in. 

Blendle bestaat sinds april 2014. De kiosk heeft ruim een miljoen - deels inactieve - gebruikers in Nederland, België, Duitsland en de VS. 

Meest gelezen