AFP or licensors

Vijf Mexicaanse deelstaten even gevaarlijk als Syrië, Irak en Jemen

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies voor vijf staten in Mexico aangescherpt naar het hoogste dreigingsniveau. De vijf staten komen daardoor in de categorie van meest onveilige landen ter wereld terecht.

Vier van die vijf Mexicaanse deelstaten liggen aan de Stille Oceaankust: Sinaloa, Colima, Michoacan en Guerrero, de thuisstaat van de legendarische badplaats Acapulco. De vijfde, Tamaulipas, grenst aan de Verenigde Staten. Die adviseren hun burgers om niet naar de vijf staten in Mexico te reizen, omdat het er extreem onveilig is als gevolg van een drugsoorlog die al tien jaar dood en verderf zaait.

Daarmee komen delen van Mexico nu terecht in de categorie van meest onveilige landen ter wereld, samen met Afghanistan, de Centraal Afrikaanse Republiek, Iran, Irak, Libië, Mali, Noord-Korea, Somalië, Zuid-Soedan, Syrië en Jemen.

De VS gaf eerder al negatief reisadvies voor de vijf Mexicaanse deelstaten, maar plaatste ze gisteren in de hoogste categorie. Het Belgische reisadvies voor Mexico is vooralsnog niet aangepast, maar Buitenlandse Zaken raadt al langer niet noodzakelijke reizen naar verschillende gebieden in Mexico af.

Meest gelezen