YouTube doet het vlogger Logan Paul in zijn portemonnee voelen

Videosite YouTube onderneemt stappen tegen de populaire Amerikaanse vlogger Logan Paul. Hij kwam in opspraak nadat hij een video online had geplaatst waarin een dode man in een bos in Japan te zien was. YouTube zet projecten met Paul stop en zijn kanaal wordt verwijderd van "Google Preferred", een platform om adverteerders te winnen.

Vlogger Logan Paul had na de heisa de video verwijderd en zijn excuses aangeboden. Hij meldde op 3 januari via Twitter dat het tijd was voor "reflectie" en dat hij voorlopig geen video's meer zal posten op YouTube. Als het ware een internetpauze voor Logan Paul dus. Maar YouTube zélf kreeg ook kritiek te slikken, want zou té laat gereageerd hebben.

Nu laat de videosite weten geen projecten voort te zetten met Logan Paul, onder meer een romantische comedy met bekende YouTubers. Zijn kanaal wordt ook geschrapt van "Google Preferred", waarin topkanalen in verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd en waardoor de vlogger minder reclame-inkomsten zal binnenrijven.

YouTube publiceerde eergisteren nog een open brief over de zaak-Logan Paul. "Zoals vele anderen zijn ook wij geschrokken van de video die werd gedeeld. Zelfmoord is geen grap, en mag zeker geen middel zijn om meer clicks te halen", klinkt het.

Meest gelezen