Tips leiden naar bestuurder die paard aanreed in Nieuwkerken

In Nieuwkerken-Waas, bij Sint-Niklaas, zijn een paard en jonge amazone aangereden door een auto. De autobestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Maar na een emotionele oproep van de moeder van het meisje via Facebook heeft de politie de dader gevonden. 

De dochter van Jeannette Coolen was een wandeling aan het maken met haar paard toen ze allebei aangereden werden door een auto. De dochter kwam zonder kleerscheuren uit het ongeval maar het paard raakte gewond. 

"Het paard heeft wel een zware wonde en veel pijn en is direct door de dierenarts behandeld. Het zal wat afwachten zijn, en het paard zal waarschijnlijk wel heel stijf zijn. We houden haar goed in de gaten", vertelt moeder Jeanette op Facebook. De betrokken auto reed na het ongeval gewoon door, maar de bestuurder liet brokstukken achter op de weg.

De politie heeft die kunnen verzamelen en ging op zoek naar andere sporen. Intussen deed Jeannette een emotionele oproep op Facebook naar getuigen die het ongeval zagen gebeuren en mensen die een auto met schade hadden gezien. Die oproep leverde veel tips en foto's op. Die heeft de vrouw naar de politie gebracht, die de auto en zijn bestuurder heeft gevonden.

De emotionele oproep naar tips rond de dader van mama Jeanette is intussen al bijna tienduizend keer gedeeld. 

Meest gelezen