Vrachtschip met meer dan 400 ton springstof tegengehouden voor kust van Kreta

De Griekse kustwacht heeft een vrachtschip tegengehouden met 29 containers springstoffen aan boord. Een woordvoerder beschreef het schip als "een drijvende bom".

Het schip, Adromeda, werd al op 6 januari gecontroleerd bij het binnenlopen van de haven van Heraklion. Na vier dagen blijkt dat er alles samen zo'n 410 ton springstoffen aan boord zijn. Het schip vaart onder de vlag van Tanzania, maar behoort aan een Griekse rederij.

De springstof zou in het Turkse Mersin zijn geladen. De Griekse kustwacht heeft het transport stilgelegd, omdat de bestemming Libië zou zijn. De Europese unie heeft alle leveringen van wapens en munitie aan het Noord-Afrikaanse land verboden. De achtkoppige bemanning van het schip is opgepakt en moet voor de rechter verschijnen.

Meest gelezen