Wim Opbrouck richt productiehuis Free Kings op, "Bake off Vlaanderen" eerste project

Acteur Wim Opbrouck heeft samen met Geert Willems en Muriël Maebe het productiehuis Free Kings opgericht. Het eerste project wordt het tweede seizoen van "Bake off Vlaanderen" voor Vier. 

Opbrouck leerde Willems en Maebe kennen tijdens de opnames van de eerste reeks van "Bake off Vlaanderen".  Zij werkten toen nog voor BlazHoffski, het productiehuis dat het eerste seizoen van "Bake off Vlaanderen" maakte. 

Free Kings wil "inspirerende televisie maken voor een breed publiek". "Als vrije koningen. Soms groots en meeslepend, soms klein en breekbaar. Vol van vuur en vol van genade. Free Kings wil met ambacht en meesterschap verhalen vertellen die ertoe doen. Omdat een goed verhaal begin en einde is van alles. Omdat wij nog in sprookjes geloven, omdat wij houden van televisie als een warm knetterend haardvuur." Het productiehuis heeft ook plannen om reclamefilmpjes en online content te maken en mikt ook op boekuitgaven. 

Voor de naam van het productiehuis vonden Opbrouck en co inspiratie bij de NTGent-productie "We free kings".  Opbrouck verliet vorig jaar NTGent, hij was al sinds 2005 verbonden aan het gezelschap. 

Meest gelezen