"Mensen wachten best nog even met hoger plafond voor pensioensparen"

Mensen die gebruik willen maken van het hogere plafond voor pensioensparen, wachten best nog even. De wet waarmee de regering het plafond wil optrekken, is nog niet gestemd. Dat meldt VTM Nieuws en is aan onze redactie bevestigd.

In het Zomerakkoord besliste de regering om het plafond voor pensioensparen op te trekken. Tot nu kon je jaarlijks maximum 940 sparen en kreeg je 30 procent terug in de vorm van een belastingvermindering. Dat plafond wordt opgetrokken: je kan voortaan tussen de 940 tot en met 1.200 euro sparen, maar dan met 25 procent belastingvoordeel.

Alleen: van het Zomerakkoord raakte enkel de verlaging van de vennootschapsbelasting nog voor de jaarwisseling gestemd. De andere maatregelen - waaronder dus het plafond voor het pensioensparen -werden over de jaarwisseling getild en moeten nog worden gestemd.

Mensen moeten zich echter geen zorgen maken, zegt Ferry Comhair, woordvoerder van Financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA). "Als alles gaat zoals het zou moeten verlopen, dan zal de rest van het Zomerakkoord de komende weken in het parlement worden behandeld. Mensen zullen nog aan pensioensparen kunnen doen, al is het best dat ze daar nu even mee wachten als ze willen gebruikmaken van het hogere plafond."

Meest gelezen