2017 recordjaar voor Nationale Loterij: 40 mensen werden miljonair

De Nationale Loterij heeft een recordjaar achter de rug. Het aantal winnaars kwam in 2017 uit op 69,28 miljoen, onder wie 40 miljonairs. Het totale winstbedrag voor die winnaars kwam eveneens op recordhoogte uit: 886,1 miljoen euro.

"Het is een recordjaar geweest voor onze spelers", zei Jannie Haek, de topman van de Nationale Loterij. "We hebben allemaal samen een recordbedrag gewonnen en we hebben meer dan 69 miljoen winnaars gekend. Zij hebben onder elkaar meer dan 866 miljoen euro mogen verdelen."

Meer dan 6,5 miljoen mensen speelden in 2017 minstens één keer op Lotto, EuroMillions, krasloten... De omzet van de Nationale Loterij klokte af op 1,275 miljard euro. Ook dit is het hoogste niveau ooit. Dat is vooral te danken aan het nog groeiende succes van EuroMillions en Lotto. De verkoop van die twee producten steeg vorig jaar met 70 miljoen euro.

Goede doelen

Voor elke 4 euro die spelers inzetten op producten van de Nationale Loterij gaat er 1 euro naar de Belgische overheid. Bovendien besteedt ze per dag ruim 500.000 euro aan goeie doelen.

De Loterij noteerde ook opnieuw groei van de verkoop in de krantenwinkels en andere fysieke verkooppunten. Het aantal fysieke verkooppunten steeg tot 6.371. "De digitale markt blijft groeien, maar ik ben heel fier dat ook de retail erop vooruit gaat", dixit Haek.

Meest gelezen