Aantal bezoekers Winterpret in Brussel licht gedaald

De teller van het aantal bezoekers van Winterpret, het winterevenement in Brussel, bleef in 2017 staan op ruim 2,387 miljoen bezoekers, tegenover ruim 2,463 miljoen in 2016.
    

Het bezoekerscijfer werd ook dit jaar bekomen met behulp van operator Proximus, die de telling uitvoerde via zijn gsm-netwerk. Uit de cijfers blijkt dat bijna een miljoen van de bezoekers afkomstig was uit het Brusselse gewest. Bijna 670.000 Belgen van buiten Brussel kwamen naar de hoofdstad voor Winterpret. Dat deden ook meer dan 800.000 buitenlandse toeristen.

De organisatie merkt op dat er meer voor het openbaar vervoer gekozen werd tijdens Winterpret. Zo werd het metrostation Sint-Katelijne 3 procent meer en het metrostation De Brouckère 2 procent meer gebruikt tijdens de duur van het evenement.

Enkele nieuwigheden, zoals het gratis concert van de dj's Petit Biscuit en Henri PFR en het rondreizende kerstdorp Winterpop voor de buitenwijken, waren een succes. Beiden keren in 2018 terug. Winterpret zal dan van 30 november tot 6 januari 2019 lopen.

Het afsluitende vuurwerk aan het Atomium kende met 45.000 bezoekers een zeer goede start. "Wat me deugd deed, was te zien dat families met kinderen terugkeerden naar het vuurwerk", zegt Brussels burgemeester Philippe Close. "Het was zo'n groot succes dat we het vuurwerk volgend jaar ook op de site rond het Atomium zullen houden."

Meest gelezen