Bpost neemt leverancier van HelloFresh-maaltijdboxen over

Bpost neemt alle aandelen van het Nederlandse bedrijf Leen Menken over. Dat hebben beide bedrijven gisteren bekendgemaakt. Leen Menken uit Zoetermeer is de logistieke partner van HelloFresh, de verkoper van maaltijdboxen aan huis. De prijs van de overname wordt niet meegedeeld.

Het familiebedrijf Leen Menken startte ruim dertig jaar geleden als koel-vrieshuis, maar specialiseerde zich steeds meer in logistieke oplossingen. Als een van de eerste in de sector werd het in 2012 actief in de e-commerce van voeding. Het bezorgt gekoelde en diepgevroren pakketten tot aan de deur van de eindklant en staat ook in voor de opslag en voorbereiding van die bestellingen.

De onderhandelingen met Bpost startten vorig jaar en werden woensdag afgerond, zegt Leen Menken op zijn website. "We kwamen op een punt dat het besef er was dat we de e-commerce zelfstandig niet verder konden uitbreiden. Bpost heeft kapitaal beschikbaar waarmee we de verdere groei kunnen gaan realiseren."

Voor Bpost past de overname in de strategie om verder te groeien in gespecialiseerde logistieke activiteiten voor de Benelux. "Het ondersteunt de verdere ontwikkeling van onze koudeketenlogistiek. Leen Menken Foodservice zal een hoeksteen worden binnen de "fresh food"-bedrijfsactiviteiten van bpost en draagt bij met grondige marktkennis en een uitgebreide klantenportfolio", luidt het in een korte reactie.

Meest gelezen