© Jonas Gilles/Reporters

Bruggeling zit in Cambodjaanse cel voor drugssmokkel

De 34-jarige man werd woensdagavond opgepakt met meer dan een kilo cocaïne in zijn koffer. Dat meldt de Cambodjaanse krant Khmer Times. Hij zegt dat hij nergens van afweet.

Volgens de Cambodjaanse overheid werd de man gearresteerd op de luchthaven van Phnom Penh, toen hij zijn koffer kwam ophalen. De man kon geen logische verklaring geven voor de drugs: “Ik heb die koffer zo gekocht en wist niet dat er drugs in zaten”, zou hij hebben gezegd. De drugs zouden in een verborgen compartiment hebben gezeten. De Cambodjaanse politie lijkt weinig geloof te hechten aan die uitleg. Volgens plaatselijke media had de man een heel parcours afgelegd via Brazilië, Ethiopië en Thailand.

Cambodja voert een hevige strijd tegen drugs, met strenge straffen. Op het smokkelen van soft- en harddrugs staan celstraffen tussen 10 en 20 jaar. In het slechtste geval riskeert de man zelfs levenslang in de cel te zitten. 

Geldinzameling

Ondertussen wordt op het thuisfront vol ongeloof gereageerd. De Bruggeling pendelt al enkele jaren tussen zijn thuishaven Zeebrugge en Cambodja, waar hij ook een huis en kind heeft. Familie en vrienden hebben nu beslist om een geldinzameling te doen om de Bruggeling ter plaatse te kunnen ondersteunen. Het geld dient in de eerste plaats om een advocaat te kunnen betalen. 

Meest gelezen