file

China tikt Zara en Delta op de vingers: "Taiwan is geen apart land"

De Chinese autoriteiten hebben kledingwinkelketen Zara, luchtvaartmaatschappij Delta en leverancier van medische uitrusting Medtronic op de vingers getikt omdat ze op hun websites naar Taiwan verwijzen als een apart land. De Chinese regering beschouwt Taiwan als een afvallige provincie. 

China is erg gevoelig voor verwijzingen door andere landen, buitenlandse ondernemingen en internationale media naar Taiwan als een land. Voor de Chinese regering is Taiwan een afvallige provincie. Ze heeft Zara en Medtronic bevolen om de inhoud van hun websites "recht te zetten" en zich ervoor te verontschuldigen. De Chinese luchtvaartautoriteit heeft  gelijkaardige eisen overgemaakt aan Delta Air Lines.

Eerder deze week berispten de Chinese autoriteiten de hotelketen Marriott, nadat het bedrijf een vragenlijst in het Chinees uitgestuurd had naar zijn klanten, waarin gevraagd werd om hun "land" aan te duiden als het Chinese vasteland, Tibet, Macao, Hongkong of Taiwan. De Chinese internetregulator liet de Chineestalige website en app van Marriott tijdelijk platleggen en eiste verontschuldigingen van de hotelketen.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf aan dat buitenlandse bedrijven in China respect moeten tonen voor "de Chinese soevereiniteit en territoriale integriteit, in regel moeten zijn met de Chinese wetgeving en zich respectvol moeten opstellen tegenover de nationale gevoelens van de Chinese bevolking."

Meest gelezen