Dierenrechtenorganisatie boos over circus-initiatief van paus Franciscus

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft kritiek op paus Franciscus. Reden? Een uitje naar het circus met een tweeduizendtal daklozen en vluchtelingen.

Paus Franciscus had de daklozen en vluchtelingen uitgenodigd, nadat Circo Medrano 2.100 gratis tickets had aangeboden aan de paus en zijn entourage.

Die actie kan op niet veel bijval rekenen van PETA, People for the Ethical Treatment of Animals. "Het is niet toegelaten dieren te gebruiken voor menselijke ontspanning", zo is er te horen. Volgens de organisatie moet de paus ook wilde dieren beschermen.

Het circus benadrukt dat het voldoet aan alle voorschriften. "Een dier treedt vijf minuten op in de show. De rest van de tijd zijn ze in opleiding of in de open lucht. We hebben samen met dierenartsen een plan opgemaakt om te kijken hoe de dieren het beste kunnen worden behandeld."

Het Vaticaan wil voorlopig niet reageren op de zaak. Opvallend: de paus werd in 2015 nog uitgeroepen tot persoon van het jaar door PETA.

Meest gelezen