Dirk Pieters trekt opnieuw CD&V-lijst in Halle

Dirk Pieters, Dieuwertje Poté en Pieter Busselot. Dat is het trio dat bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 de lijst van CD&V zal aanvoeren. Met deze top 3 wil CD&V de kiezer dan ook een combinatie van bestuurservaring en jeugdige vernieuwing bieden.

Dirk Pieters kan prat gaan op 29 jaar bestuurservaring, waarvan 6 jaar als eerste schepen en 23 jaar als burgemeester. En hij blijft dus het boegbeeld van de Halse CD&V. Maar tegelijk wil hij de jonge garde uit zijn partij ten volle ondersteunen. “Met Dieuwertje Poté en Pieter Busselot beschikt CD&V over 2 jonge toppers die bij iedereen respect hebben afgedwongen als zeer bekwame schepenen”, stelt Pieters. 

Jong geweld

Dieuwertje Poté (°1989) is sinds 2016 schepen van financiën, jeugd, juridische zaken en onderwijs. Ze studeerde rechten en notariaat en is zelfstandig advocaat. “Pieter en ik hebben als nieuwe schepenen de afgelopen twee jaar zeker onze stempel kunnen drukken", zegt ze. "Tegelijk hebben we duidelijke dromen en plannen over wat er in Halle nog beter kan. Daar willen we ons volop voor inzetten."

Pieter Busselot (°1984) is sinds de zomer van 2016 schepen. Hij ontfermt zich over het stadspatrimonium en het sportbeleid.  Beroepshalve is hij werfleider - landmeter. “Het is een unieke kans dat jonge mensen zoals wij de stad mee vorm mogen geven", zegt hij. De andere namen op de lijst wordt later bekend gemaakt.

Meest gelezen