Jean-François BADIAS / AP

Europees Parlement halveert tijdelijk loon van Nigel Farage

Het Europees Parlement houdt de komende maanden in totaal 40.000 euro af van het loon van de Britse politicus en euroscepticus Nigel Farage. Het gaat om een maatregel nadat uit onderzoek was gebleken dat Farage een assistent onterecht had betaald met Europees geld. 

De medewerker van Farage werd betaald met Europees geld terwijl die volgens onderzoek van het Europees Parlement helemaal niet werkte in het kader van de Europese activiteiten van Farage, maar voor diens nationale partij.

Het Parlement vorderde 40.000 euro terug. Maar Farage ontkende steeds de beschuldiging en wou niet betalen.  Daarom houdt het Europees Parlement het bedrag nu af van het loon van Farage, van januari tot en met oktober. Volgens een Europese bron komt dat neer op een halvering van het nettomaandloon van het parlementslid.

In totaal worden een tiental Britse Europarlementsleden van de partij UKIP - de partij van Farage - door het Europees Parlement ervan verdacht Europees geld te hebben gespendeerd aan nationale politiek. De parlementaire fractie van Farage spreekt van een "heksenjacht tegenover eurosceptische parlementsleden". 

Meest gelezen