"Thuis"-fans opgelet: u kunt binnenkort wonen in Hof Ter Smissen

De manege die in de Eén-serie "Thuis" gebruikt werd als Hof Ter Smissen wordt helemaal verbouwd. De eigenaars zijn ziek en hebben het gebouw in Dilbeek verkocht aan een projectontwikkelaar, die er gezinswoningen gaat maken. 

Wie naar "Thuis" kijkt, kent Hof Ter Smissen wel. Het gebouw bood jarenlang onderdak aan een fictief hotel, restaurant en paardenmanage, gerund door zussen Rosa en Jenny. Enkele jaren geleden verdween de locatie uit de serie na een (weliswaar eveneens fictieve) brand. 

De échte eigenaars zijn ondertussen ziek en hebben het gebouw verkocht. Eerst leek het erop dat er serviceflats of een rusthuis zou komen, maar het worden 29 gezinswoningen, inclusief ondergrondse parkings en een commerciële ruimte. Een deel van de oorspronkelijke boerderij en latere manege blijven behouden en wie weet komt er zelfs een nieuw café Ter Smissen, zegt projectontwikkelaar Lode Verdoodt, want het oude gebouw blijft bestaan. 

Zo moet Hof Ter Smissen er in de toekomst gaan uitzien.

De zorgbehoevende eigenaars mogen voorlopig nog blijven wonen in het grote woonhuis van Hof Ter Smissen in Dilbeek

Meest gelezen