Gedeputeerde wil mijngasplannen definitief weg

Het ziet er niet naar uit dat er nog aardgas zal worden gewonnen in Limburg. Gedeputeerde Vandenhove vraagt dat de LRM de plannen nu definitief zou afvoeren.

Enkele jaren geleden waren er plannen van het Australische Dart Energy om samen met de Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM) gas uit de steenkoollagen te halen. Maar Dart Energy stapte twee jaar geleden al uit het project, omdat het bedrijf er niet langer in geloofde. Daarop besliste de LRM het dossier voor vier jaar in de koelkast te stoppen.

Groningen

Ondertussen zijn er in het Nederlandse Groningen alsmaar meer klachten over aardbevingen door de gaswinning. Bovendien is ook gas volgens milieuactivisten geen groene energie. Daarbovenop komt dat economisch gaswinning niet meer interessant is.

Ook gedeputeerde van leefmilieu Ludwig Vandenhove (SP.A) is altijd tegen geweest. Hij vindt dat de gaswinning ondergronds milieugevolgen kan hebben terwijl bovengronds onder meer de boortorens hinder zullen veroorzaken. Er zou ook amper werkgelegenheid  gecreëerd worden. Vandenhove vindt daarom dat de  LRM de plannen nu best definitief opbergt.

Meest gelezen