Google

Grote verkeershinder in Asse door waterlek 

In het stadscentrum van Asse is donderdagnamiddag een waterleiding beginnen te lekken. Het drukke kruispunt van de N9 en de N285 liep onder water. Om het lek te kunnen herstellen, zijn een aantal afslagstroken op het kruispunt afgesloten, wat veel verkeershinder veroorzaakt.

De hinder zal zeker nog tot maandagavond aanhouden. Het lek in de waterleiding is ondertussen hersteld. Nu wordt het wegdek opnieuw in orde gebracht.  "Vanavond verwachten we een drukke spits door de start van het autosalon", zegt Fred Scraeyen van de politie. "Het lek kon zich ook op geen slechtere plaats voordoen. Veel verkeer dat van Ternat komt, moet langs die rijstroken passeren. Het verkeer kan er zeer moeilijk naar rechts op de N9 en voor vrachtwagens is het zo goed als onmogelijk om daar nu af te slaan."

Ondertussen blijft de politie de mensen aanraden om op de E40 via de afrit Zellik om te rijden.

Het is volgens Sraeyen niet de eerste keer dat er problemen zijn met de waterleiding in die omgeving. "De waterleiding is er al erg oud en het wegdek wordt er ook zwaar belast door het vele vrachtverkeer."

Meest gelezen