Helen Mirren: "Ik 72? Maar nee, ik ben 73! Wat? Ben ik echt maar 72?"

Tijd heeft geen vat op Helen Mirren, wordt vaak beweerd. Maar dat betekent niet dat deze Britse actrice intussen ook geen jaartje ouder wordt. Al leidde dat gisteren tot een grappig intermezzo in het praatprogramma "Ellen", toen gastvrouw Ellen DeGeneres de Oscarwinnares verschillende keren moest corrigeren en uiteindelijk moest overtuigen dat ze één jaar jonger was dan ze eigenlijk dacht. 

DeGeneres wilde weten wat Mirren, die ooit schitterde in de film "The Queen", vond van het Britse koningshuis en of ze de oudere versie van de Queen zou spelen in de tv-serie "The crown". Mirren ontkende en dat bracht beiden bij een opmerking over haar leeftijd.

"Je schaamt je niet over je leeftijd, 72", aldus DeGeneres, die onmiddellijk door Mirren gecorrigeerd werd: "73!" "Wanneer is dat dan gebeurd?", reageerde de presentatrice, waarna zich een minutenlang heen en weer-gepalaver ontspon wie nu eigenlijk gelijk had. Met de hulp zelfs van de producer, die de juiste leeftijd buiten beeld toeschreeuwde.

Mirren bleek de leeftijd van haar echtgenoot ook verkeerd ingeschat te hebben, waardoor ze problemen had met haar eigen leeftijd. Maar uiteindelijk was ze erg tevreden dat ze jonger was dan ze zelf dacht. Wat DeGeneres deed besluiten van: “You look great, but you’re losing it!”

Hier beneden kunt u de bewuste fase in de uitzending bekijken vanaf 1:35 :

Meest gelezen