Het rijk van Prins Carnavalski is bijna uit

Zaterdag houdt in Aalst Prins Carnaval Raf Sidorski zijn afscheidsbal. Niet dat hij de scepter zo graag afstaat, maar hij is toch wel blij dat het voorbij is.

Het was een druk jaar met niet alleen bingoavonden en quizzen, maar ook met zowat 300 eetfestijnen van de verschillende carnavalsgroepen waar hij moest aanschuiven. Een mens is niet gemaakt om drie keer per dag gekookt te eten, vindt Sidorski. Het was niet zo best voor zijn gewicht. Hij is bijna 15 kilo aangekomen, al is dat er niet meteen aan te zien. Hij stond dan ook zeer scherp toen hij werd verkozen.

Een boeiend jaar was het ook, waarin hij carnaval vanuit een geheel nieuw standpunt kon meemaken. En wellicht krijgt zijn prinsjaar een vervolg in de politiek. Raf Sidorski wil bij de volgende verkiezingen opkomen voor de N-VA in Aalst. "Een plaats op de lijst is er niet, maar als ik ergens voor ga, doe ik het met de volle inzet, dus de bedoeling is dat ik verkozen word", zegt Sidorski.

Meest gelezen