Ketnet en De Morgen genomineerd voor Cavaria Media Awards

Ketnet, De Morgen en Novaya Gazeta zijn genomineerd voor de Cavaria Media Awards. Cavaria, de koepel van holebi- en transgenderorganisaties, reikt op 27 januari de Cavaria  Awards uit in drie categorieën. 

De Cavaria Media Award wordt uitgereikt aan tv-programma’s, radioshows, tijdschriften, auteurs, redacties, zenders, uitgeverijen, productiehuizen, enz. die het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier bijdroegen aan de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders. 

Dit jaar is in die categorie de VRT-jongerenzender Ketnet genomineerd dankzij "hun geïntegreerde en niet-problematiserende aanpak van diversiteit doorheen hun programmatie".  "Met programma’s als "De dokter Bea show" informeert de zender over seksuele diversiteit en genderdiversiteit op maat van kinderen en jongeren. Bovendien komen holebi- en transgenderthema’s als vanzelfsprekend aan bod. De positieve invloed die zij op die manier al 20 jaar hebben op de maatschappelijke evolutie in Vlaanderen is groot", klinkt het.

Maarten Janssen van Ketnet is blij met de nominatie. “Wauw! Deze nominatie betekent heel veel voor ons! Bij Ketnet dragen we dagelijks belangrijke waarden uit, in alles wat we doen. En diversiteit – zoals ook het holebi- en transgenderthema – is er daar één van. We laten dit op verschillende manieren en in diverse programma’s aan bod komen. Niet alleen in onze duiding en actua in "Karrewiet" en "Karrewiet Plus", maar ook in onze fictiereeksen zoals "Ghost rockers" en "4eVeR", in onze "wrap" en uiteraard ook in "De dokter Bea show". Via die brede en gevarieerde aanpak hoopt Ketnet kinderen te helpen opgroeien met een brede blik op de wereld.”

De andere genomineerden in deze categorie zijn de krant De Morgen voor hun dossier "De genderrevolutie" en de Russische krant Novaya Gazeta voor hun onthullingen over de opsluiting, marteling en moord op Tsjetsjeense homo- en bimannen.

Daarnaast worden ook nog de Cavaria Campaign Award (genomineerden: Don Bosco Haacht, Stad Gent en Piet De Bruyn) en de Cavaria Lifetime Achievement Award uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats op 27 januari in de Vooruit in Gent. 

Meest gelezen