Londense burgemeester na annulatie bezoek Trump: "Hij heeft eindelijk de boodschap begrepen"

De burgemeester van de Britse hoofdstad Londen, Sadiq Khan, vindt het op z'n minst gezegd niet erg dat de Amerikaanse president Donald Trump zijn bezoek aan Londen annuleert. "Het lijkt erop dat hij eindelijk de boodschap heeft begrepen."

Trump liet afgelopen nacht in een tweet weten dat hij niet naar Londen komt. Hij ziet af van zijn plan om de nieuwe Amerikaanse ambassade te openen. De reden legt hij bij zijn voorganger Barack Obama, die besliste om "de fijnste ambassade in Londen voor een appel en een ei te verkopen en een te ver gelegen nieuwe te bouwen voor 1,2 miljard dollar". 

De burgemeester van Londen reageert, eveneens via Twitter. "Het lijkt erop dat hij eindelijk de boodschap heeft begrepen", zo schrijft hij. "Veel Londenaars hebben duidelijk gemaakt dat ze van Amerika houden, net als van de Amerikanen. Maar de politiek van Trump vinden ze het tegenovergestelde van inclusie, diversiteit en tolerantie, de waarden van onze stad."

Volgens Khan zou het bezoek van de president "veel vreedzame protesten" veroorzaken. "Dit bewijst wat een vergissing het was van premier Theresa May om hem uit te nodigen voor een staatsbezoek."

Meest gelezen