Mirabrug wordt opgewaardeerd als toeristische trekpleister

De Mirabrug op de grens van Hamme en Waasmunster is bekend van de film Mira uit 1971 en van de Flandriencross die er elk jaar start. De gemeente Hamme wil de plek opwaarderen met een horecazaak.

De Teleurgang van de Waterhoek is een boek van Stijn Streuvels dat in 1971 wereldberoemd was in de lage landen dankzij de film Mira van Fons Rademakers. Willeke Van Ammelrooy en Jan Decleir speelden de hoofdrollen. Verschillende scènes werden opgenomen in Hamme aan de brug. De film trok horden toeristen aan die in het echt wilden zien waar de film zich afspeelde.

De brug is meer dan 100 jaar oud en een beschermd monument. 

Ze is ook bekend van de Flandriencross die elk jaar op de brug start.

De gemeente zal de site nu verder uitbouwen als toeristische trekpleister voor fietsers en wandelaars. De parking zal beter worden, er staat een nieuw infobord, er komt een nieuwe takkenwal en het brugwachtershuisje mag uitgebaat worden als horecazaak. Het brugwachtershuisje is een gebouw naast de Mirabrug waar vroeger de brugwachter woonde. Vandaag is een klein deel ervan nog steeds in gebruik door Waterwegen en Zeekanaal voor de werking van de brug. Dat stuk van het gebouw blijft behouden.

Fietsers en wandelaars zullen aan de hand van het infobord hun route kunnen uitstippelen en beslissen welke bezienswaardigheden ze willen zien.

Meest gelezen