MR-voorzitter Chastel: "De N-VA is waarschijnlijk de meest loyale partner"

De voorzitter van de Franstalige liberalen ziet een tweede regering-Michel met de N-VA wel zitten. "De N-VA is waarschijnlijk de meest loyale partner in de regering", laat Olivier Chastel (MR) optekenen in de Franstalige krant l'Echo. 

Het lijkt opnieuw peis en vree binnen de meerderheid en zeker tussen de Franstalige liberalen en de Vlaams nationalisten.  MR-voorzitter Chastel vindt zelfs dat de N-VA "waarschijnlijk de meest betrouwbare partner is" binnen de federale regering wanneer hij het beleid van de voorbije drie jaar bekijkt.

De MR voelt zich kennelijk erg goed in de federale regering. "Ik zit al 30 jaar in de politiek en nog nooit heb ik een regering gezien die het liberale beleid zo uitvoert zoals wij het in de campagne hebben ontwikkeld en die premier Charles Michel concretiseert", aldus Chastel, die naar eigen zeggen een verderzetting van de huidige meerderheid wel ziet zitten. 

"De N-VA heeft waarschijnlijk de meeste toegevingen gedaan"

In dat licht zei MR-voorzitter Chastel gisteren bij de RTBF dat de N-VA in deze regering volgens hem "waarschijnlijk de meeste toegevingen heeft gedaan". "In de eerste plaats door toe te treden tot deze regering. De partij heeft zijn hele communautaire  luik opzijgezet", aldus Chastel. Hij ziet ook andere voorbeelden om zijn these te staven: "In de Catalaanse kwestie heeft de N-VA het pleit niet gewonnen. De eerste minister heeft gezegd dat zijn enige gesprekspartner de Spaanse regering is."

De MR is na alle perikelen duidelijk aan het zalven geslagen. Zo zei de voormalige MR-minister Hervé Hasquin eerder deze week in Le Soir dat "het jammer is dat er niemand als een Bart De Wever aan het hoofd van een Franstalige partij staat". "De Wever is briljant, intelligent, volledig cynisch en heel gevat."

Dat alles terwijl premier Michel (MR) zelf intussen een ernstig gesprek heeft gehad met N-VA-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken over zijn communicatiestijl. Dat gesprek vond vanmiddag plaats.

Meest gelezen