Onverwacht tv-optreden komt Brit duur te staan

Het populaire avondprogramma "Ant and Dec's Saturday Night Takeaway", uitgezonden op de Britse tv-zender ITV, had in maart 2016 een aangename verrassing voor de vrienden van een koppel dat, in plaats van een verjaardag te vieren, in het huwelijk zou treden. De vrienden wisten van niets en die verrassing kwam een van hen, Daniel Gundry, nu zwaar te staan. Hij dook op aan de zijde van de zus van de vrouw die onaangekondigd ging trouwen, en dat in de hoedanigheid van haar echtgenoot. Maar hij bleek nog altijd getrouwd te zijn met zijn eerste vrouw, die met verstomming geslagen was, toen ze de beelden zag.

Helen en Daniel Gundry trouwden in 1998. In 2010 ging het koppel uit elkaar, maar besliste later om het toch nog eens te proberen voor de kinderen. Maar intussen bleek Daniel getrouwd te zijn met Sue Brooker, iets wat hij ontkende tegenover Helen. Daniel spendeerde veel van zijn tijd in Dubai, voor zijn job, zo maakte hij Helen bovendien wijs. Maar de realiteit was duidelijk anders.

Helen in april 2016 op nieuwswebsite Mirror: "Ik kreeg geen adem meer toen ik de beelden zag. Ik moest de huiskamer uit, anders was ik compleet ingestort. Ook de kinderen waren beiden in shock en moesten elkaar ondersteunen. De volgende dag heb ik niets anders gedaan dan gehuild. Toen besloot ik om mijn verhaal op Facebook kenbaar te maken."

De reacties waren zo overweldigend dat Helen besloot om een klacht tegen haar man in te dienen wegens bigamie. Afgelopen woensdag werd Daniel Gundry dan door een rechter in Warrington veroordeeld tot een boete van 115 pond en een celstraf van 6 maanden.

Volgens de rechter heeft Daniel Gundry beide vrouwen "in verlegenheid gebracht, hen te schande gemaakt en hen vernederd". Iets wat door beide echtgenotes tegenover nieuwsmedia na de zitting bevestigd werd. Bovendien had de bigamist officiële papieren vervalst om met Sue Brooker te kunnen trouwen. 

Meest gelezen