Nicolas Maeterlinck

Politie controleert dit weekend massaal op dronken rijden

De politie organiseert vanaf vanavond 18 uur het "weekend zonder alcohol achter het stuur", tot maandagochtend 6 uur. Een extra controle-actie dus, midden in de bobcampagne. 128 politiezones doen er aan mee. 

Het geldt natuurlijk elke dag, maar dit weekend des te meer: laat dat pintje of glas wijn misschien achterwege, als u nog van plan bent om achter het stuur te kruipen. Want dit weekend organiseert de politie een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur'. 128 politiezones gaan extra controleren op dronken rijden. De actie start vanavond om 18 uur en eindigt maandagochtend om 6 uur.

Volgens de politie zijn sommige bestuurders nog altijd te tolerant voor alcohol achter het stuur. En sensibilisering werkt. Daarom deze extra controle-actie, midden in de bobcampagne. In 2016 waren er nog bijna 4300 verkeersongevallen waar een dronken chauffeur bij betrokken was. Dat is een tiende van alle ongevallen op de weg. Bij die verkeersongevallen vielen bijna 5700 slachtoffers, waaronder 35 doden. Wellicht is het aantal zelfs hoger, want de statistieken houden enkel rekening met ongevallen waarbij de bestuurder een ademtest heeft afgelegd.

Meest gelezen