Video player inladen...

Poppy: Antwerpen lanceert nieuw systeem van autodelen

Maandag lanceert Antwerpen Poppy, een nieuw systeem van autodelen. Het stadsbestuur wil met dit nieuwe project een deel van de mobiliteitsproblemen aanpakken.

Maar liefst 350 auto's staan verspreid in de stad. Het gaat om elektrische auto's en wagens die rijden op aardgas. De gebruiker heeft alleen een geldig rijbewijs nodig, een smartphone en een kredietkaart. Een abonnement hoeft niet. De gebruiker betaalt per minuut. 

Volgens het stadsbestuur zijn deelauto's belangrijk om een deel van de mobiliteitsproblemen in Antwerpen op te lossen. "Het is de bedoeling om geparkeerde wagens van het openbaar domein te halen", legt de Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) uit. "Eén deelwagen vervangt 7 tot 10 wagens en dat gaat de parkeerdruk in Antwerpen dus ook verminderen."

Poppy heeft ook als doel dat op termijn minder mensen een eigen auto kopen. Een eigen auto staat trouwens gemiddeld 95 procent van de tijd stil. Voorlopig is het nieuwe autodeelsysteem alleen in Antwerpen beschikbaar.

Meest gelezen