Sluikstort met cannabisresten ontdekt in Meise

Zwerfvuilcoach Luc Larivière ruimde vandaag nog maar eens een sluikstort op in Meise. Tot zijn grote verbazing staken er in de zakken resten van cannabisplanten. Het is al de vierde keer dat Luc afval van cannabisteelt ontdekt.

Het sluikstort lag er al een tijdje, maar door omstandigheden kon Luc Larivière het nog niet opruimen. Dat deed hij dus vanmorgen. Maar bij het openen van de 25 grijze zakken bleek de inhoud niet zo onschuldig. "Dat waren geknipte wortels en zakken met geoogste planten. Ze waren al aan het schimmelen, want alles zat in een dubbele zak, goed dicht gekleefd", vertelt Luc. Over de herkomst weet hij niets. "Ik vond geen aanwijzingen".

Niet de eerste keer

Het is al de vierde keer dat Luc in zijn werkgebied restanten van cannabisplanten vindt. Dat gebeurde al twee keer in Londerzeel en één keer in Meise. "Groot verschil is dat er deze keer geen gereedschap voor het kweken van de planten bijzat", zegt Luc. "Bij de vorige sluikstorten vond ik naast de planten ook lampen, buizen en andere uitrusting. Dat kan er op wijzen dat deze cannabisplantage nog altijd actief is".

Compost

Luc heeft alle zakken nu klaar gezet om ze te laten ophalen door de intercommunale INCOVO. Die zal ze vermalen en composteren. "Een politionele vervolging komt er niet, want er zijn geen sporen van de sluikstorters", besluit Luc. Er moet hem nog één ding van het hart: "Waarom heeft niemand dit sluikstort vroeger gesignaleerd of opgeruimd? Ik mag dan de zwerfvuilcoach van de gemeente zijn, maar dat wil niet zeggen dat ik ook steeds voor het opruimen moet zorgen toch? Iedereen moet zijn steentje bijdragen om de strijd tegen het sluikstorten te winnen."

Meest gelezen