Video player inladen...

Trump annuleert bezoek aan Londen en steekt de schuld daarvoor op Obama

De Amerikaanse president Donald Trump annuleert zijn bezoek aan Londen, waar hij de nieuwe Amerikaanse ambassade zou openen. Dat schrijft hij op Twitter. De schuld daarvoor legt hij bij zijn voorganger Barack Obama.

"De reden waarom ik mijn reis naar Londen annuleer, is dat ik geen grote fan ben van de regering-Obama. Die heeft de wellicht best gelegen en fijnste ambassade in Londen voor een appel en een ei verkocht om een te ver gelegen nieuwe te bouwen voor 1,2 miljard dollar", luidde de presidentiële tweet. "Een slechte zaak. Men wilde dat ik het lint doorknipte. Neen!".

Vogens verschillende media zal minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson de taak nu op zich nemen.

Staatsbezoek

De annulatie heeft niets te maken met het geplande staatsbezoek van de president. De Britse premier Theresa May had de Republikein uitgenodigd voor een staatsbezoek toen ze hem kort na zijn ambtsaanvaarding op het Witte Huis had ontmoet. De Britse regering had nog geen datum vastgelegd, maar was een "werkbezoek" overeengekomen dat zou samenvallen met de opening van de nieuwe Amerikaanse ambassade.

Meest gelezen