Videospeler inladen...

Verkeerschaos door gekantelde vrachtwagen in Torhout

Op de E403 in Torhout heerst momenteel verkeerschaos door een zwaar ongeval dat rond 14.15 uur gebeurde. Een vrachtwagen botste er een kilometer voorbij de afrit van Torhout, in de richting van Kortrijk, op een botsabsorbeerder.

De signalisatietruck stond er opgesteld omdat er asfalteringswerken bezig waren op de E403. Men was er putjes aan het opvullen De trucker had dat niet gezien en reed achteraan in de op de eerste botsabsorbeerder. Hij probeerde die nog te ontwijken door uit te wijken naar links, maar kantelde daarbij en schoof op zijn zijkant door tot tegen de tweede botsabsorbeerder. De trucker kon op eigen kracht uit de cabine geraken en raakte lichtgewond. 

De verkeersellende is groot. De truck ligt volledig over de breedte van de snelweg en liep zware schade op. De cabine belandde op de vangrails en deels in de zachte berm. Ook de botsabsorbeerders liepen schade op. De truck verloor ook een groot deel van de lading die bestond uit aarde. Het verkeer kwam ter hoogte van het ongeval volledig stil te staan. De ziekenwagen moest via de pechstrook in de verboden richting terug naar Torhout rijden om zo naar het ziekenhuis te gaan. 

Vlak na het ongeval stond er al een kilometerslange file. De politie sloot de snelweg af in Torhout. Alle verkeer moet de afrit 10 naar Torhout nemen en daar de calamiteitenroute met letter D volgen. In Lichtervelde kan het verkeer de snelweg weer op.

Het verkeer dat stilstond tussen Torhout en het ongeval, heeft ondertussen onder politiebegeleiding rechtsomkeer mogen maken. Het langeafstandsverkeer tussen Brugge en Kortrijk rijdt beter om via Gent. De snelweg zal vermoedelijk nog de ganse dag afgesloten zijn. De truck moet nog getakeld worden en de aarde moet nog opgeschept worden.

Meest gelezen