Video player inladen...

Vier Critics' Choice Awards voor "The shape of water" en "Big little lies"

De film "The shape of water" van Guillermo Del Toro heeft afgelopen nacht 4 Critics' Choice Awards gewonnen. Ook de reeks "Big little lies" sleepte 4 awards in de wacht.  

De filmcritici, The Broadcast Film Critics Association (BFCA), en de tv-journalisten, Broadcast Television Journalists Association (BTJA), hebben voor de 23e keer hun prijzen uitgereikt. 

"The shape of water" won de prijzen voor beste film, beste regisseur (Guillermo del Toro - foto bovenaan), beste productie-ontwerp en beste soundtrack (Alexandre Desplat). Ook tijdens de Golden Globes zondagnacht won Del Toro al de prijs voor beste regisseur en Desplat de prijs voor beste soundtrack.  De film speelt zich af begin jaren 60 en vertelt het verhaal van Elisa die als schoonmaakster in een overheidslaboratorium werkt en er een mysterieus wezen aantreft dat in een watertank leeft. 

Drie Critics' Choice Awards waren er voor "Three billboards outside Ebbing, Missouri" (beste actrice, beste acteur in een bijrol en beste acteursensemble). 

De acteursprijzen gingen naar dezelfde namen als tijdens de Golden Globes. Gary Oldman won de prijs voor beste acteur voor zijn vertolking van Winston Churchill in "Darkest hour". Frances McDormand werd opnieuw bekroond voor haar rol in "Three billboards outside Ebbing, Missouri". Sam Rockwell ("Three billboards outside Ebbing, Missouri") won de prijs voor beste acteur in een bijrol. De vertolking van Allison Janney in "I, Tonya" leverde haar de prijs op voor beste actrice in een bijrol. 

Ook de tv-reeks "Big little lies" werd opnieuw bekroond, met 4 prijzen deze keer.  De reeks won prijs voor beste korte tv-serie. Nicole Kidman (Celeste Wright, midden op foto) won de prijs voor beste actrice, Alexander Skarsgard (Perry Wright) werd beste acteur in een bijrol en Laura Dern (Renata Klein, links op foto) beste actrice in een bijrol. De reeks werd onlangs uitgezonden op Canvas en is nog tot 3 februari te herbekijken op VRT NU

AP

Opvallende afwezige tijdens de prijsuitreiking was acteur James Franco. Zondagnacht won hij tijdens de Golden Globes nog een prijs voor zijn vertolking in "The disaster artist". En ook nu werd die prestatie bekroond, maar de acteur koos ervoor in de luwte te blijven nu er meer en meer beschuldigingen van zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen hem opduiken. 

Meest gelezen