Vijf genomineerden voor Voltaireprijs 2018 bekendgemaakt

In Genève heeft IPA de shortlist bekendgemaakt voor de Voltaireprijs 2018. IPA is de interantionale vereniging van uitgevers.  

Het negenkoppig IPA Comité voor Vrijheid van Publicatie, waarin ook een Vlaamse vertegenwoordiger zit, heeft vijf genomineerden aangeduid, die zonder uitzondering ingingen tegen censuur en muilkorving van de vrije meningsuiting. Ze komen uit Iran, Hongkong, Kameroen, Hongarije en Bangladesh.

Ahmedur Rasid Chowdhury uit dit laatste land is wellicht de meest bekende. De andere genomineerden zijn Lewis Medjo uit Kameroen, Tamás Miklós uit Hongarije, Gui Minhai uit Hongkong en Azadeh Parsapour uit Iran. De winnaar wordt bekendgemaakt in Delhi op 11 februari. De prijs is 10.000 Zwitserse frank waard.  

Meest gelezen