© Bob Luijks

"Eerste keer dat we 100 procent zeker zijn dat er een wolf in ons land is"

De vereniging Welkom Wolf heeft voor het eerst een wolf gespot in Vlaanderen. Het dier is gespot in Bocholt in Limburg. "Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper", zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf.

De vereniging Welkom Wolf meldt dat er voor het eerst met zekerheid een wolf is gespot in Vlaanderen. Een wolf die uitgerust is met een halsbandzender heeft de Nederlands-Belgische grens overgestoken en werd gesignaleerd in Bocholt.

"De wolf is opnieuw aan zijn opmars bezig in West-Europa. Het dier was met uitsterven bedreigd, maar de voorbije jaren zijn er verschillende wolven gespot in Duitsland en het noorden van Nederland", zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf.

"De wolf stak eerst de Duits-Nederlandse grens over en liep daarna vanuit het noorden van Nederland naar de Nederlands-Belgische grens tussen Nederlands Limburg en Limburg. Ergens in de moerassen van het Kempen-Broek is het dier gedetecteerd", aldus Loos.

Jan Loos geeft nog mee dat de dieren ongevaarlijk zijn voor de mens.  Meer informatie over Welkom Wolf staat op de website welkomwolf.be.

Meest gelezen