Video player inladen...

Angeline Flor Pua (22) uit Antwerpen is de nieuwe Miss België

Angeline Flor Pua is Miss België 2018. De jongedame van 22 uit Antwerpen heeft Filipijnse roots en kreeg het kroontje overhandigd na een galashow in Plopsaland in De Panne. "Ik had het nooit verwacht en kan het nog altijd niet geloven", reageert ze. Zoé Brunet uit Jemeppe-sur-Sambre en Dhenia Covens uit Vremde zijn 1e en 2e eredame.

Flor Pua is op 17 april 1995 geboren en zit in haar derde jaar aan de vliegacademie. Ze studeert dus voor piloot en hoopt die studies te kunnen combineren met haar jaar als miss. Als dat niet lukt, is ze bereid om die studies even opzij te schuiven. Ze houdt verder ook van reizen, sport en bakken. Een andere passie is haar hondje, My Love Bobby the Pug.

"Ik had het nooit verwacht en ik kan het nog altijd niet geloven", zei de kersverse miss België in een eerste reactie. "Het is alsof ik droom, ik ben zo ontzettend blij." Over haar Filipijnse afkomst zei ze dat het "zeker iets nieuws is voor Miss België". "Maar ik voel me wel een echte Belgische, ik ben hier geboren." Als miss België zal ze al zeker meedoen aan Miss World, of ze ook naar Miss Universe gaat staat nog niet vast. 

Eredames

Met Zoé Brunet uit Jemeppe-sur-Sambre, amper 17 jaar, krijgt ze een Waalse eredame naast zich. Dhenia Covens uit Vremde haalde het voor de derde plaats. Zij is 24 jaar.

Naast deze titels zijn heel wat nevenprijzen uitgedeeld. Didem Celebi uit Wezenbeek-Oppem werd Miss Social Media. De titel van Miss Talent ging naar Aloysi Desnouck. Laura Smeyers uit Kappele-op-den-Bos mocht huiswaarts met de titel Miss Sport. Miss Sympathy werd gedeeld tussen Daphné Fanon uit Tohogne en Alycia Vandenabeele uit Deerlijk.

Miss Model werd Zoé Brunet, ook al eerste eredame dus, en Dhenia Covens werd Miss Beach, maar ook voor haar weegt de titel van tweede eredame zwaarder door dan die neventitel.

Meest gelezen