Nicolas Maeterlinck

Flahaut beschuldigt regering van totale ontmanteling van het leger

De vroegere minister van landsverdediging, de PS-er André Flahaut, beschuldigt de regering van een totale ontmanteling van het leger.  

Twee recente beslissingen neemt hij zwaar op de korrel: de uitbesteding van militaire toestellen voor reizigers aan privémaatschappijen en de onnodige bouw van een nieuw hoofdkwartier voor de generale staf. Flahaut beweert dat de NVA achter de afslanking zit. Hij verwijst ook naar vroegere besparingen, zoals de privatisering van de catering in de Krijgsschool en de uitbesteding van de bewaking aan de kazernes. Gisteren besliste de regering de Falcon en de vier Embraers in een openbare aanbesteding uit te vlaggen. In de plaats komt dan een dienstencontract.

Meest gelezen