Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Jeruzalem bouwt "ondergrondse stad voor doden" met 22.000 graven

In Jeruzalem wordt een gigantische nieuwe en ondergrondse begraafplaats gebouwd, waardoor er ongeveer 22.000 graven bij komen. In Israël zijn er graven te weinig, omdat crematies ongebruikelijk zijn. Deze moderne catacombe moet een oplossing bieden voor het plaatsgebrek. 

In Jeruzalem wordt er een “ondergrondse stad voor doden” gebouwd. Door deze begraafplaats komen er ongeveer 22.000 graven bij. Deze catacombe moet ervoor zorgen dat er de komende 12 jaar genoeg plaats is voor de doden.

“Niet genoeg land voor alle doden”

In Israël gebeurt cremeren uitzonderlijk. “Er is niet genoeg land voor alle doden”, zei Arik Glazer van Rolzur Tunneling, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de opgravingen. "Begraafplaatsen zoals deze bestonden ook in de oudheid, ongeveer 1600 tot 2000 jaar geleden. Door het gebrek aan begraafplaatsen hebben we deze traditie nieuw leven ingeblazen," aldus Glazer.

“Deze stad voor doden zal met een lift verbonden worden met de bovengrondse begraafplaats. Het zal er esthetisch en respectvol uitzien”, zei Glazer nog.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Elk graf is 70 centimeter breed

De nieuwe catacombe komt onder de grootste begraafplaats van Jeruzalem, Har HaMenuchot. De ondergrondse begraafplaats bestaat uit bijenkorfachtige tunnels, op deze manier kunnen ze zoveel mogelijk graven herbergen.

De verschillende tunnels worden verbonden met een schacht. Samen zijn ze 1,5 kilometer lang en 15 meter breed. De schacht is even diep als een gebouw met 16 verdiepingen. Elk graf is 70 centimeter breed en 2,10 meter diep.

De werken voor deze ondergrondse begraafplaats zijn al twee jaar aan de gang. Het duurt nog zeker vijf jaar voordat het project volledig is afgerond, toch worden eind 2018 de eerste graven al gevuld.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen