Prinses Beatrix

Krijgt Nederland er een nieuwe prins bij?

Krijgt de Nederlandse koninklijke familie er straks een nieuwe prins bij? De kans is groot, zo melden Nederlandse media, want vanaf maandag buigt de Raad van State zich finaal over de vraag of Hugo Klynstra (21), de buitenechtelijke zoon van prins Carlos (de neef van prinses Beatrix), zijn familienaam en adellijke titels kan opeisen. 

Prins Carlos de Bourbon de Parme is de zoon van prinses Irene, de jongere zus van prinses Beatrix, en de Spanjaard prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme.

Toen prins Carlos 26 jaar was kreeg hij een kind met de alleenstaande Brigitte Klynstra, toen 38 jaar. Prins Carlos betwistte niet dat hij de vader was, maar wenste geen familierechtelijke banden met zijn zoon. Financieel kwam hij wel tussen bij de opvoeding.

Eens Hugo Klynstra 18 jaar was geworden, eiste hij echter de familienaam op -en daarbij ook de adellijke titels en de verdere erfaanspraken. Prins Carlos heeft zich daar steeds tegen verzet, omdat dat in strijd zou zijn met de historisch gegroeide regels van het Huis de Bourbon de Parme. Hij heeft daar al verschillende rechtszaken over verloren. De Raad van State gaat nu vanaf maandag het laatste beroep van prins Carlos behandelen.

Prins Carlos is in 2010 overigens getrouwd met Annemarie Gualthérie Van Weezel. Hij heeft met haar drie kinderen. Brigitte Klynstra is in 2010 overleden.

Prinses Beatrix en haar zus, prinses Irene

Meest gelezen