Video player inladen...

Michel: "Leiderschap is het hoofd koel houden wanneer anderen het noorden verliezen"

De migratiepolitiek van ons land moet doortastend zijn, maar ook humaan. Dat heeft premier Charles Michel (MR) gezegd op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. Eerder schaarde voorzitter Olivier Chastel van de Franstalige liberalen zich achter het migratiebeleid van de regering.

De MR heeft vanochtend naar jaarlijkse gewoonte een nieuwjaarsreceptie gehouden. Onder anderen premier Charles Michel nam daarbij het woord en hij beklemtoonde dat hij het hoofd koel heeft gehouden in de Soedan-crisis.

"Leiderschap, dat is volgens mij het hoofd koel houden wanneer anderen het noorden verliezen", zei hij. "De zenuwen onder controle houden, vasthoudend en vastbesloten zijn, het moment en de timing kiezen en anderen niet in jouw plaats laten kiezen."

"Complexe problematiek vraagt nuance en kennis"

"Deze complexe problematiek vraagt nuance en kennis, om de karikaturen te counteren van zij die wat kort door de bocht gaan", zei partijvoorzitter Chastel eerder al over de Soedan-crisis tijdens zijn toespraak. Volgens hem respecteert de regering van zijn partijgenoot Michel  al haar verplichtingen en is België niet alleen gastvrij, maar ook een rechtsstaat.

Hij haalde ook uit naar zij voor wie een opengrenzenbeleid en een massale regularisatie voor wie zelfs geen asiel aanvraagt "blijkbaar het enige alternatief is".

"Wij willen geen tweede jungle van Calais in België, op de weg richting Groot-Brittannië", herhaalde Chastel eerdere uitlatingen van staatssecretaris voor Asiel en Migratie  Theo Francken (N-VA).

Meest gelezen