Video player inladen...

Stadsfeestzaal vrijgegeven, rook afkomstig van vuil in ventilatie

In Antwerpen is het shoppingcentrum Stadsfeestzaal in de drukke winkelstraat de Meir weer vrijgegeven nadat het een tijdlang was ontruimd als gevolg van rookontwikkeling. Volgens de brandweer lag vuil in een verluchtingskoker aan de basis van het probleem.

Op de Antwerpse Meir is er deze namiddag een rookontwikkeling geweest in de kelder van het winkelcentrum Stadsfeestzaal, onder de winkels op -1. Wat de precieze oorzaak is, is voorlopig nog niet duidelijk. Iedereen werd geëvacueerd en de in- en uitgangen van het winkelcentrum werden afgesloten. Niemand raakte gewond.

Intussen is het gebouw vrijgegeven. Alle winkeliers mogen hun winkel opnieuw openen. Vanavond laat de brandweer weten dat de rook wellicht afkomstig was van vuil in een verluchtingskoker. Er ging iets mis met het afzuigsysteem waardoor de rook zich in het gebouw verspreidde.

Meest gelezen