Video player inladen...

Tom Cruise trekt sprintje op dak van brug over Theems, verkeer in de knoop

De Amerikaanse acteur Tom Cruise heeft voor de nieuwste "Mission: Impossible"-film een stunt uitgevoerd op het dak van de spoorbrug over de Theems. Een deel van centraal-Londen lag daardoor een hele tijd lam. 

De 55-jarige acteur trotseerde voor zijn stunt de ijzige wind, en trok dan verschillende keren een sprintje op het dak van de Blackfriars-spoorbrug. Een laagvliegende helikopter filmde de hele scène. Cruise staat erom bekend dat hij zijn stunts meestal zelf uitvoert. Vorig jaar liep hij nog verwondingen op toen hij een sprong waagde tussen twee gebouwen. 

Voor de stunt moest zowel het auto- als het scheepvaartverkeer halt houden, met nogal wat verkeerschaos tot gevolg. Het treinverkeer ónder de brug verliep wel normaal, maar de pendelaars hadden niet het flauwste benul dat enkele meters boven hen de filmster een krachttoer uithaalde. 

Meest gelezen